Zwangerschaps- & babyzwemmen

Heerlijk ontspannend!
Ontspannen bewegen in heerlijk warm water in deze bijzondere periode. Je even gewichtloos voelen en aan je conditie blijven werken. Zwemmen tijdens je zwangerschap is ontspannend en gezond. Zwemmen is een van de weinige sporten die je de gehele zwangerschap door kunt beoefenen. Zwangerschapszwemmen is gezond voor lichaam en geest en tevens een uitstekende aanvulling op de welbekende zwangerschapsgymnastiek. Tijdens de groepsles wordt gedurende 45 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. De afwisselende oefeningen in het warme water zijn niet alleen leuk en fijn om te doen, maar hebben ook een gunstig effect op je bloedcirculatie. Hierdoor wordt meer zuurstof opgenomen in je bloed, wat goed is voor jou en je baby. 

Iedere aanstaande moeder kan tijdens de les ondervinden hoe ontspannend het water kan zijn en hoe prettig het is om de buik even niet te voelen. Vooral door de aangename temperatuur van het water van het bad ( ruim 33 graden ) voel je je tijdens en na afloop van de les zeer ontspannen.

Voor wie
Voor aanstaande moeders. Je kunt al vroeg in de zwangerschap beginnen met de lessen en doorgaan tot het einde van de zwangerschap. Je bepaalt zelf wanneer je begint en stopt. Zwangerschapszwemmen is ook geschikt voor minder geoefende zwemmers, maximale waterdiepte is 1.40 meter.

WANNEERTARIEF
 Dinsdag 19.45 – 20.30 uur€ 5,85 per les, of met bijbetaling van
€ 1,30 als u een meerbadenkaart heeft   voor recreatief zwemmen

Gratis kennismaken met babyzwemmen
Deelgenomen aan zwangerschapszwemmen? Stuur dan na de bevalling een geboortekaartje naar Dorper Esch en ontvang een voucher om eenmaal gratis deel te nemen aan babyzwemmen!

Babyzwemmen

Een bijzonder belevenis!
Babyzwemmen is een leuke activiteit voor jou en je baby; lekker samen in het water bewegen op vrolijke liedjes. Babyzwemmen prikkelt volop de zintuigen van je kindje. Daarnaast leert je baby zich op zijn gemak te voelen in het water. Reden genoeg om lekker te gaan babyzwemmen.
Bij babyzwemmen leert een kindje zich vrij te bewegen zonder angst voor het water. Onder begeleiding van gediplomeerd zweminstructeur doen je baby en jij oefeningen en spelletjes op muziek. De eerste stap bij babyzwemmen is wennen aan het water. Je beweegt je baby zachtjes door het water en zingt babyliedjes. Als je baby eenmaal gewend is geraakt aan het water, dan is de volgende stap onder water gaan. Een natuurlijke reflex van baby’s is dat de luchtpijp automatisch wordt afgesloten. Dat zorgt ervoor dat je baby zich niet kan verslikken. Na 12 weken verdwijnt de reflex maar deze is snel weer aangeleerd. Zodra je baby kan zitten, volgen er oefeningen zoals samen van de zwembadrand in het water plonzen.

Voor wie?
Vanaf ongeveer 6 weken kan men beginnen met babyzwemmen. Als je kindje wat ouder is en zelfstandig op de buik kan drijven dan kun je samen overgaan naar de spetterlesgroep. Na de spetterles volgt de zwemles voor je kind (diploma A). 

WANNEER
Dinsdag 18.20 – 18.50 6 weken –   1   jaar
 18.50 – 19.20  1 jaar – 2 jaar
Donderdag 09.00 – 09.45 6 weken  –   1  jaar
10.00 – 10.45 1 jaar     –   2   jaar
11.00 – 11.45 2 jaar       –    4  jaar
Vrijdag 09.00 – 09.45 6  weken –  1  jaar
10.00 – 10.45 1 jaar     –  2  jaar
11.00 – 11.45 2 jaar     –   4  jaar
TARIEVEN
Losse entree vader + moeder + kind € 10,00*
Losse entree ouder + kind €   7,65
5 baden ouder + kind € 31,00
10 baden ouder + kind € 62,05
25 baden ouder + kind € 152,70

* Tarief is alleen geldig voor babyzwemmen.