Zwemlessen

Goed en veilig zwemmen leer je bij Sportcomplex Dorper Esch, wij geven namelijk les volgens het Nationale Zwem-ABC. Het Zwem-ABC is de basis voor goed zwemonderwijs. Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Wat is er nu leuker dan zorgeloos te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan? Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water. Dat leer je bij Sportcomplex Dorper Esch.

Spetterles

Samen genieten en bewegen in het warme bad.
Spetterles is een speelse les van ongeveer 45 minuten voor kind en ouder/verzorger. In de les leren de jonge kinderen plezier te hebben in het water en leren ze om zelfstandig te drijven op buik en rug. Als ze dit onder de knie hebben gaan de kleintjes door naar de gevorderde spetterles waar ze mogen beginnen met de zwemslagen. Vanuit de gevorderde spetterles worden de kinderen overgezet naar de zwemlesgroepen. 

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op spetterles.  
Vanaf 4,5 jaar kunnen kinderen op zwemles.

Lestijden Spetterles:
Woensdag: 17.00 – 17.45 uur spetterles
Vrijdag: 14.00 – 14.45 uur spetterles

Kosten:
Per periode (4 lesweken): € 27,30

U betaalt éénmalig € 8,50 borg voor de polsband.
Bij verlies s.v.p. direct melden.

Zwemles A- Diploma

Vaardigheden beheersen voor een zwembad zonder attracties. Kinderen die zwemles volgen voor zwemdiploma A krijgen elke week een les die 55 minuten duurt. Elke lesgroep wordt verdeeld in 4 niveaugroepen.

De kinderen beginnen in badje 1, het warme bad. Daarna gaan ze spelenderwijs het water verkennen. Ze leren onder water gaan. Wennen aan de druk van het water op ogen, oren, mond en neus. Leren drijven op buik en rug is dan niet meer zo moeilijk. Een belangrijk onderdeel is de zelfredzaamheid, zoals uit het water klimmen.

In badje 2  wordt de aangeleerde beenslag geperfektioneerd en versterkt. Is de beenslag technisch goed en krachtig genoeg, dan wordt er geoefend met het hoofd boven water (plankje, gordel), combinatie armen,benen. Verder zijn er oefeningen zoals onder een vlot door, door een gat zwemmen, naar de bodem duiken enz.

In badje 3  leren de kinderen langere afstanden zwemmen. De kinderen worden steeds behendiger in het water. Er wordt extra nadruk gelegd op combinatie armen, benen en afwerking.

In badje 4, wedstrijdbad, oefenen de kinderen de laatste stap naar het A-diploma. Nu wordt er gewerkt aan borst -en rugcrawl, goede techniek en conditie. Zwemmen met kleren aan wordt ook geoefend.

Zwemles voor het A-diploma (groepen 1 t/m 3)

Maandag:                  16.00-16.50 uur / 17.00-17.50 uur

Dinsdag:                    16.00-16.50 uur

Donderdag:               16.00-16.50 uur / 17.00-17.50 uur

Vrijdag:                      16.00-16.50 uur / 17.00-17.50 uur

Zwemles voor het A-diploma diep (groep 4 – wedstrijdbad)

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15.00-15.50 uur
Elke 5-6 weken is er op zaterdag diplomazwemmen.

DuurTarieven
4 weken€ 36,55
8 weken€ 73,10
12 weken€ 109,65
Inschrijfgeld€ 5,80
U betaalt éénmalig € 8,50 borg voor de polsband.
Bij verlies s.v.p. direct melden.

Meer informatie over Zwemdiploma A en alle vereisten vindt u op de website www.allesoverzwemles.nl/diploma-a


Zwemles B – Diploma 

Vaardigheden beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een glijbaan, een golfslagbad en een stroomversnelling. Het oefenen voor het B-diploma gaat op dezelfde speelse wijze zoals de kinderen gewend zijn. Nu wordt er geoefend om alle zwemslagen langer vol te houden en de oefeningen voor de zelfredzaamheid worden uitgebreid met naar beneden zakken, draaien en duiken in het water en met kleding onder een vlot door.

Zwemles voor het B-diploma:

Maandag:                  15.00-15.50 uur

Woensdag:                15.45-16.35 uur

Donderdag:               15.00-15.50 uur


Kosten:  
Per periode (4 lesweken): € 36,55
Elke 5-6 weken is er op zaterdag diplomazwemmen.

U betaalt éénmalig € 8,50 borg voor de polsband.
Bij verlies s.v.p. direct melden.

Meer informatie over Zwemdiploma B en alle vereisten vindt u op de website www.allesoverzwemles.nl/diploma-b


Zwemles C – Diploma

Nationale norm voor zwemveiligheid: Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee).
De kinderen zijn echt veilig in het water als ze het C-diploma op zak hebben. Het C-diploma voldoet aan de eisen van deze tijd. Veel kinderen gaan tegenwoordig op dagtochtjes of in de vakanties mee naar bijvoorbeeld de zee, een meer of naar zwembaden met allerlei attracties. Voor de ouders is het dan een geruststellende gedachte, dat ook hun jonge kinderen veilig mee kunnen doen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Zwemles voor het C-diploma:

Maandag:                  15.00-15.50 uur

Woensdag:                15.45-16.35 uur

Donderdag:               15.00-15.50 uur


Kosten:  
Per periode (4 lesweken): € 36,55
Elke 5-6 weken is er op zaterdag diplomazwemmen.

U betaalt éénmalig € 8,50 borg voor de polsband.
Bij verlies s.v.p. direct melden. 

Meer informatie over Zwemdiploma C en alle vereisten vindt u op de website www.allesoverzwemles.nl/diploma-c