Zwembad Dorper Esch

Sportcomplex Dorper Esch heeft twee zwembaden. Sinds augustus 2019 hebben we een splinternieuw wedstrijdbad. Het wedstrijdbad is 25 meter lang. Hier kun je niet alleen lekker baantjes zwemmen maar ook echte topprestaties leveren.

Sportcomplex Dorper Esch geeft in het wedstrijdbad lessen voor het A, B of C zwemdiploma en ook worden er anderen zwemlessen, zoals Aquafitness, gegeven in het bad. Daarnaast traint Zwemvereniging De Dinkel in het wedstrijdbad.

Daarnaast beschikt Sportcomplex Dorper Esch over een heerlijk warm bad met een temperatuur van 33 graden. Het warme bad is een heerlijk bad voor klein en groot, voor oud en jong. Voor iedereen die heerlijk wil ontspannen of voor een ieder die sportief wil bewegen. Verder is het een ideaal bad voor mensen met een beperking. Er zijn allerlei speciale voorzieningen zoals verstelbare aankleedtafels, invalidenruimten-en douches, zelfs een lift met een (water)rolstoel. Het warme bad is uitgerust met, een beweegbare bodem, verlichting en zelfs muziek onder water. Verder is er een scheidingswand die gelijktijdig les geven en vrij zwemmen mogelijk maakt. Het warme bad is pure ontspanning.
Het zwembad van Sportcomplex Dorper Esch onderscheidt zich van andere baden in de regio door haar specifieke invulling van dit warme doelgroepenbad. Mensen met een beperking of die op een andere manier zorg behoeven, worden uitgebreid gefaciliteerd.

Van recreatief zwemmen tot zwemlessen en sportieve trainingen,
wij hopen u te zien in Sportcomplex Dorper Esch!