Activiteiten

Zwembad Dorper Esch geeft les aan jong en oud, van babyzwemmen, peuterzwemmen tot zwemles voor het diploma A, B en C. Ook kun je bij Dorper Esch meedoen aan verschillende aquasporten.
Sporten in het water heeft veel voordelen. Door de weerstand van het water is de training veel intensiever waardoor sneller resultaat wordt bereikt. Ook bevordert de koeling van het water herstel en stimuleert het een effectievere vetverbranding. Daarnaast is sporten in het water nagenoeg blessure vrij, de belasting op de gewrichten is veel minder dan op het droge.

Dorper Esch heeft het volgende aanbod:

Zwemlessen A, B en C diploma

Goed en veilig zwemmen leer je bij Sportcomplex Dorper Esch, wij geven namelijk zwemlessen voor de A,B en C diploma volgens het Nationale Zwem-ABC. Het Zwem-ABC is de basis voor goed zwemonderwijs. Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret.
Meer info.

Aqua Jogging

Zie jij bewegen in het water als een échte workout? Dan is AquaFitness zeker iets voor jou. Het brengt je lichaam op een verantwoorde manier in optimale conditie!
Meer info.

Aqua Spinning

Wil je je conditie opbouwen en verbeteren, je spieren versterken en vet verbranden? Dan is AquaSpinning echt iets voor jou!
Meer info.

Aqua Burn

Verbranding workout. Tijdens deze groepsles ga je op zoek naar jouw persoonlijke grens. Op opzwepende muziek beweeg je in ondiep (warm)water. 
Meer info.

Babyzwemmen

Babyzwemmen is een leuke activiteit voor jou en je baby; lekker samen in het water bewegen op vrolijke liedjes. Babyzwemmen prikkelt volop de zintuigen van je kindje. Daarnaast leert je baby zich op zijn gemak te voelen in het water. Reden genoeg om lekker te gaan babyzwemmen.
Meer info.

Zwangerschapszwemmen

Ontspannen bewegen in heerlijk warm water in deze bijzondere periode. Je even gewichtloos voelen en aan je conditie blijven werken. Zwangerschapszwemmen tijdens je zwangerschap is ontspannend en gezond.
Meer info.

Hart in Beweging

In beweging blijven is voor iedereen goed, ook als je een hart- of vaatziekte hebt.  Voor patiënten met een hart- of vaatziekte heeft Sportcomplex Dorper Esch in samenwerking met Stichting Hart in Beweging een bewegingsprogramma  in het water ontwikkeld. Speciaal opgeleide zwem-/sport-instructeurs zorgen voor professionele begeleiding.
Meer info.

Aqua Vitaal

De les Aqua Vitaal (bewegen in warm water) wordt gegeven in het warme bad. In het water gaan de meeste oefeningen gemakkelijker dan op het droge. Ook als niet-zwemmer kunt u meedoen met de oefeningen.
Meer info.

Revalidatie zwemmen

Bewegen in water is voor veel mensen met lichamelijke klachten/beperkingen of een chronisch ziekte een uitkomst. Revalidatie zwemmen is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water.
Meer info.

Aqua Varia

Iedere week een andere activiteit!

Aquajogging
Oefeningen die bijzonder effectief zijn op het gebied van spierversteviging en calorieverbranding. We draaien muziek met een opzwepende beat tijdens deze 45 minuten durende workout.
Meer info.