Buitenzwembad de Kuiperberg

Zwembad Kuiperberg opent
op eerste lentedag

Dit jaar gaat buitenzwembad Kuiperberg in Ootmarsum eerder open dan gebruikelijk. Vanaf zondag 21 maart, de eerste dag van de lente, kunnen baantjeszwemmers er terecht voor een frisse duik. Ook is het voor sportverenigingen mogelijk om het zwembad af te huren vanaf maandag 15 maart. 

De binnenzwembaden zijn voorlopig nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar buiten sporten, en dus ook zwemmen, mag wel. Dus heeft zwembad Kuiperberg besloten de verwarming van het 25-meterbad op 22 graden te zetten, om baantjeszwemmers te kunnen verwelkomen. “We zien dat er behoefte is om te zwemmen”, legt wethouder Benno Brand uit. “Daarom openen we de Kuiperberg eerder dan gewoonlijk. En wat is nu een mooiere dag om dat te doen, dan op de eerste lentedag. We kijken ernaar uit om onze vaste zwemmers weer te begroeten en ieder ander die het ook aandurft een frisse duik te nemen is van harte welkom.”

Reserveren vanaf 21 maart.

Vanwege de coronamaatregelen moet er wel gereserveerd worden. Reserveren gaat in tijdsblokken van 45 minuten en kan via de website www.zwembadootmarsum.nl of via de receptie van Dorper Esch, info@dorperesch.nl
of bel: 0541 – 35 53 50. Verder zijn de douches gesloten, maar kan er wel gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en het toilet. Uiteraard gelden ook de algemene coronamaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het volgen van de looproutes.

Zwembad afhuren voor verenigingen vanaf 15 maart.

De gemeente wil ook sportverenigingen de gelegenheid geven om in het 25-meterbad te trainen. “Dat geldt natuurlijk voor zwemverenigingen, maar ook voor alle andere sporten”, legt Brand uit. “Bijvoorbeeld verenigingen die zaalsport aanbieden, waarvan de leden alvast conditie willen opbouwen. Sportverenigingen die eens op een andere manier sportief bezig willen zijn, zijn van harte welkom. Samen buiten zwemmen kan bovendien ook een leuk alternatief zijn voor een teamuitje, dat in deze tijd ook lastig te organiseren is.”
Sportverenigingen die interesse hebben of meer informatie willen, kunnen hiervoor contact opnemen met sportcomplex Dorper Esch via: via info@dorperesch.nl of bel: 0541 – 35 53 50
(op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 en 14.30 – 18.00 uur).

RESERVEREN BANENZWEMMEN: klik hier

Meer informatie over de coronarichtlijnen, maatregelen, activiteiten, tarieven en openingstijden vindt u op de website van de Kuiperberg: https://zwembadootmarsum.nl/

Zwembad Kuiperberg

Zwembad Kuiperberg is een buitenzwembad, prachtig gelegen in het bosrijke stadje Ootmarsum. Een zwembad voor gezinnen, kinderen, vrienden én toeristen. Of je nou komt om baantjes te trekken, bij te komen of gewoon een frisse duik wilt nemen… bij dit zwembad neem je de tijd om te genieten. Ontdek de verschillende zwembaden, glijbanen en duikplanken. Of geniet van het zomerzonnetje op de uitgestrekte ligweide. Met altijd een uitzicht op het prachtige Twente.

Faciliteiten

Zwemmen op de top van Twente… dat kan alleen bij Zwembad De Kuiperberg. Het zwembad is een ideale activiteit voor een dagje weg. En vermakelijk voor iedereen: jong, oud, toerist, vakantieganger én bewoner. 

Zwembad De Kuiperberg beschikt over de volgende faciliteiten:

  • wedstrijdbad met duiktoren
  • peuterbaden
  • recreatiebad met glijbanen
  • beachvolleybalveld
  • speeltoestellen en klimrekken
  • eet-, en drinkgelegenheid
  • facilitaire voorzieningen zoals toiletten, douches en kleedkamers

Activiteiten 

Niet alleen zwemliefhebbers vinden hun weg naar Zwembad De Kuiperberg… ook andere sportfanaten zie je er regelmatig. Zo maken de lokale jeu de boules-, volleybal, waterpolo en duikvereniging ook gebruik van de locatie.

Zwemvierdaagse 

Al meer dan veertig jaar organiseert Zwembad De Kuiperberg elke zomer een zwemvierdaagse. Een sportief evenement waar zwemplezier centraal staat. De Zwemvierdaagse is leuk voor jong én oud, fanatieke én recreatieve zwemmer. Deelnemers van de zwemvierdaagse zwemmen minimaal vier van de vijf dagen. Kinderen t/m tien jaar zwemmen tien baantjes van 250 meter, vanaf elf jaar zijn dit twintig baantjes. Naast baantjes trekken zijn er in deze week ook genoeg andere activiteiten te doen. Doe mee aan de verschillende spellen of bekijk een van de waterpolowedstrijden. Kortom een heerlijk zwemfestijn voor jong en oud.

Contactgegevens

Zwembad De Kuiperberg 
Stobbenkamp 80
7631 CN Ootmarsum 
T. 0541 – 29 16 16 
info@dorperesch.nl

Meer informatie vindt u ook op www.zwembadootmarsum.nl