BUITENZWEMBAD DE KUIPERBERG

ZWEMBAD KUIPERBERG OPENT 
OP EERSTE LENTEDAG

Dit jaar gaat buitenzwembad Kuiperberg in Ootmarsum eerder open dan gebruikelijk. Vanaf zondag 21 maart, de eerste dag van de lente, kunnen baantjeszwemmers er terecht voor een frisse duik. Ook is het voor sportverenigingen mogelijk om het zwembad af te huren vanaf maandag 15 maart. 

De binnenzwembaden zijn voorlopig nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar buiten sporten, en dus ook zwemmen, mag wel. Dus heeft zwembad Kuiperberg besloten de verwarming van het 25-meterbad op 22 graden te zetten, om baantjeszwemmers te kunnen verwelkomen. “We zien dat er behoefte is om te zwemmen”, legt wethouder Benno Brand uit. “Daarom openen we de Kuiperberg eerder dan gewoonlijk. En wat is nu een mooiere dag om dat te doen, dan op de eerste lentedag. We kijken ernaar uit om onze vaste zwemmers weer te begroeten en ieder ander die het ook aandurft een frisse duik te nemen is van harte welkom.”

RESERVEREN VANAF 21 MAART.

Vanwege de coronamaatregelen moet er wel gereserveerd worden. Reserveren gaat in tijdsblokken van 45 minuten en kan via de website www.zwembadootmarsum.nl of via de receptie van Dorper Esch, info@dorperesch.nl  
of bel: 0541 – 35 53 50. Verder zijn de douches gesloten, maar kan er wel gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en het toilet. Uiteraard gelden ook de algemene coronamaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het volgen van de looproutes.

ZWEMBAD AFHUREN VOOR VERENIGINGEN VANAF 15 MAART.

De gemeente wil ook sportverenigingen de gelegenheid geven om in het 25-meterbad te trainen. “Dat geldt natuurlijk voor zwemverenigingen, maar ook voor alle andere sporten”, legt Brand uit. “Bijvoorbeeld verenigingen die zaalsport aanbieden, waarvan de leden alvast conditie willen opbouwen. Sportverenigingen die eens op een andere manier sportief bezig willen zijn, zijn van harte welkom. Samen buiten zwemmen kan bovendien ook een leuk alternatief zijn voor een teamuitje, dat in deze tijd ook lastig te organiseren is.” 
Sportverenigingen die interesse hebben of meer informatie willen, kunnen hiervoor contact opnemen met sportcomplex Dorper Esch via: via info@dorperesch.nl of bel: 0541 – 35 53 50 
(op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 en 14.30 – 18.00 uur).