‘Het geet ervan!’

‘ Het geet ervan’, om het maar even in goed Twents te verwoorden. Er is de afgelopen anderhalf jaar zeer hard gewerkt aan de nieuwbouw en renovatie van Dorper Esch. Overal stof en bouwpuin, bouwvakkers en monteurs, gereedschap, graafmachines, geboor en gestut: de verbouwing van Dorper Esch is niet ongemerkt voorbij gegaan. Maar wat zijn we trots op ons vernieuwde moderne en eigentijdse sport- en zwemcomplex. Het is nog niet helemaal af, maar het wordt o zo mooi.

Nieuwe wedstrijdbad
Het nieuwe wedstrijdbad is inmiddels al volop in gebruik.  Eind augustus werd het gevuld met water, een uniek moment. Onze  badmeesters hebben als eersten een duik genomen. Alles hebben 
ze gecontroleerd.  Temperatuur: check, waterkwaliteit: check, de in hoogte verstelbare bodem: check. De kleurproef in het nieuwe wedstrijdbad is ook succesvol uitgevoerd. Dit betekent dat de doorstroming van de waterbehandelings-installatie op een juiste manier werkt. Ook een vinkje dus. 
De zwemlessen zijn na de zomervakantie weer begonnen en ook staat er 30 november aanstaande een grote zwemwedstrijd gepland. Kortom: volop zwemactiviteiten in het nieuwe wedstrijdbad!

shutterstock_167286806

Sporthal
De sporthal gaat natuurlijk al heel wat jaartjes mee en heeft een welverdiende facelift gehad. De sporthal is licht en uitnodigend geworden. De nieuwe glazen pui laat veel daglicht binnen en de entree is fris en open. De nieuwe hoogwaardige sportvloer, met de frisse kleur paars ,is geluiddempend. De tribune heeft een fikse opknapbeurt gehad en de kleedruimte en sanitaire voorzieningen zijn vernieuwd.  Scholen en verenigingen maken vanaf eind augustus weer gebruik van de sporthal. De puntjes moeten nog wel op de i worden gezet; zo komen er nog sloten op de kleedkamers en moeten de roldeuren van de berging nog geplaatst worden. Het belangrijkste: er kan weer lekker gesport worden in de sporthal.

Open en licht
Het nieuwe wedstrijdbad en de gerenoveerde sporthal zijn niet alleen fijn om in te zwemmen en te sporten, de ruimtes zien er ook erg mooi uit.  De houten elementen, de ruime tribunes, het vele gebruik van glas; dit alles zorgt voor een moderne uitstraling en een lichte en open sfeer. We krijgen enthousiaste reacties van onze bezoekers en dat is fantastisch. Daar doen we het natuurlijk voor; dat er gesport kan blijven worden in een up-to-date en fijn sport-en zwemcomplex.

Entree, lounge en horeca
De verbouwing van de entree, lounge en het horecagedeelte stonden als laatste op de bouwplanning. Zoals onze bezoekers kunnen zien, wordt er hier nog hard gewerkt. Ook wordt het oude bad gesloopt, wat nogal een karwei is. Natuurlijk brengt de bouw wat ongemak met zich mee voor de bezoekers van Dorper Esch. We moeten nog een paar maandjes doorbijten, de oplevering van het complex staat gepland voor eind december. Wij kijken er samen met u enorm naar uit!

Feestelijke opening
Het vernieuwde Dorper Esch verdient een feestelijke opening. Samen met verschillende sportverenigingen wordt hard gewerkt aan een spetterend  weekendprogramma op zaterdag 11 en zondag 12 januari. Noteer de datum dus vast in uw agenda.

We houden u op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *