2019: hét jaar van het vernieuwde Dorper Esch

Sinds het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van sport- en zwemcomplex Dorper Esch afgelopen zomer hebben de mannen en vrouwen van het bouwconsortium Noabers niet stil gezeten. Er is flink gesloopt, getimmerd, gemetseld, gegraven en gelast. Kortom: er wordt hard gewerkt, de contouren van het vernieuwde Dorper Esch zijn al goed te zien.

Slopen en weer opbouwen
Het recreatiebad is gesloopt, buiten is eerst de grond bouwrijp gemaakt voor het nieuwe wedstrijdbad en inmiddels is de bak van het 25 meter bad met 6 banen gestort. Er is een tijdelijke afscheidingswand geplaatst in Dorper Esch en deze is door basisschoolkinderen uit de gemeente Dinkelland beschilderd en omgetoverd tot een echt kunstwerk samen met kunstenares Kim Grote Punt.  De tegelvloer in de kleedkamers is eruit gebikt en de muren van de kleedkamers, douches en toiletten worden opgemetseld. Er wordt gesloopt en weer opgebouwd, Dorper Esch krijgt nieuwe vormen.  Het vernieuwde complex wordt licht, open, eigentijds en functioneel en voorzichtig wordt duidelijk wathet fraaie eindresultaat gaat worden.

Bouwprogamma 2019
Voor de komende tijd staat er weer van alles op het bouwprogramma. Er wordt druk verder gebouwd aan het nieuwe wedstrijdbad,  de nieuwe kleedlokalen krijgen steeds meer vorm en er wordt begin februari een tijdelijke entree gemaakt, zodat er aan de nieuwe entree gebouwd kan worden. In het voorjaar is de sporthal aan de beurt voor een grondige renovatie.

Het personeel van het Dorper Esch kijkt uit naar het nieuwe jaar. “We werken er hard aan dat onze bezoekers zo min mogelijk last ondervinden van de verbouwing, maar een verbouwing valt nooit mee. Wij willen onze waardering uitspreken voor onze bezoekers, ze zijn flexibel en begripvol. Samen werken we aan een mooi en vernieuwd sport- en zwemcomplex voor Dinkelland. We hebben zin in 2019, het jaar waarin dit gerealiseerd gaat worden.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s