Start renovatie en nieuwbouw Dorper Esch

De renovatie en nieuwsbouw van het Dorper Esch is officieel begonnen. Wethouder Benno Brand heeft vrijdagmiddag  20 juli de deur naar het recreatiebad op slot gedraaid. Direct na de sluiting is ‘Noabers’ begonnen met de sloopwerkzaamheden. Een belangrijke mijlpaal in de bouw van het Dorper Esch.

De wethouder overhandigde daarna als symbolische actie de sleutel van de deur naar het recreatiebad aan Erwin Weusthof van aannemersberijf Niehof uit Lattrop. Samen met Leferink Architecten uit Denekamp en Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum vormt het aannemersbedrijf het lokale bouwconsortium Noabers. Zij gaan samen het Dorper Esch renoveren en vernieuwbouwen. “Vol vertrouwen overhandig ik de sleutel aan Noabers. Noabers heeft een prachtig plan uitgewerkt voor de renovatie en nieuwbouw van de Dorper Esch.Ik wens jullie veel succes met de bouw. Graag ontvang ik eind 2019 de sleutel weer terug om het vernieuwde Dorper Esch te kunnen openen!” zegt wethouder Brand.

Dorper Esch gewoon open
De sluiting en sloop van het recreatiebad betekent niet dat de mensen niet meer kunnen zwemmen in het Dorper Esch. Men kan normaal vrij zwemmen in het wedstrijdbad en instructiebad, aan deze baden wordt niet gewerkt.  Vanaf maandag 23 juli begint volgens de normale planning de zomervakantie en zijn er, zoals altijd, geen zwemlessen. In de zomervakantie kan men wel meedoen met de lessen ‘Bewegen in warm water’ en ‘Babyzwemmen. Deze lessen vinden plaats in het instructiebad met een watertemperatuur van 33°C. Vanaf 3 september starten alle lessen weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s