Nieuwe fase voor Dorper Esch

Een modern sport- en zwemcomplex Dorper Esch voor alle inwoners van de gemeente Dinkelland. Dat is waar de gemeente Dinkelland, verschillende zorgpartners en de Dorper Esch Gebruikersgroep (DEG) samen aan werken. Afgelopen zomer was de samenwerking tussen DEG en de gemeente gestagneerd, maar na een aantal goede overleggen zijn beide partijen weer op één lijn gekomen. Er gaat nu een nieuwe fase in voor Dorper Esch, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het Programma van Eisen.

De verwijdering tussen de gemeente en de DEG ontstond, omdat de projectvoorbereiding na het raadsbesluit van oktober naar de mening van de gebruikers lang duurde. Daarnaast liepen de verwachtingen over de toekomstige invulling van de horeca in het complex uiteen. Dit leidde tot onvoldoende onderling vertrouwen, waardoor de woordvoerders namens DEG zich genoodzaakt zagen om hun functie als vertegenwoordigers neer te leggen. Inmiddels is het vertrouwen door grote inspanningen van beide zijden weer hersteld.

Hetzelfde doel
De eerste stap werd gezet op een avond in het begin van juli. Op uitnodiging van de gemeente kwamen alle gebruikers van het sportcomplex bij elkaar. “Er was veel over het project geschreven, wat leidde tot behoorlijk wat ruis op de lijn. Die avond hebben we echt goed met elkaar gepraat”, zegt wethouder Loes Stokkelaar. “Dat was een voorzichtig begin van een hernieuwde samenwerking, die inmiddels gelukkig een stevig fundament heeft.” De DEG en de gemeente hebben in september afspraken gemaakt over de manier waarop de samenwerking vorm krijgt: de discussie over de horeca wordt naar voren getrokken en dit jaar nog gestart en de planning wordt zo gemaakt dat de overlast tijdens de verbouw zo veel mogelijk beperkt blijft. Ook over de communicatie zijn afspraken gemaakt: beide partijen informeren elkaar tijdig en vooraf. Bovendien schuift een vaste contactpersoon namens de DEG aan bij de projectgroep. Twan Eshuis reageert namens DEG: “Wij zijn blij met de afspraken en hebben er alle vertrouwen in dat we samen tot een mooi resultaat komen.” Loes Stokkelaar onderstreept dit: “Beide partijen zijn en blijven met elkaar in gesprek. We werken tenslotte aan hetzelfde doel: een prachtig vernieuwd sport- en zwemcomplex voor alle inwoners van Dinkelland.”

Programma van Eisen
De gemeente gaat ook verder praten met de zorgpartners, het personeel van Dorper Esch en andere betrokken partijen over hun visie over de vernieuwbouw. De eisen en wensen worden, waar mogelijk, in het Programma van Eisen opgenomen. “De ervaringen van alle betrokken partijen met het zwem- en sportcomplex zijn van groot belang als input voor het Programma van Eisen. Hierin wordt bijvoorbeeld opgenomen aan welke eisen de kleedhokjes moeten voldoen, maar ook zaken als de luchtbehandeling en het aantal vierkante meters per gebruiksruimte. Dorper Esch moet een functionele accommodatie zijn waar elke bezoeker graag zwemt, sport en verblijft,” aldus Stokkelaar. Zoals het er nu uit ziet, ligt het Programma van Eisen dit najaar op tafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s