Aanbesteding Dorper Esch van start

De aanbesteding voor de renovatie en nieuwbouw van sport- en zwemcomplex Dorper Esch gaat van start. Dinsdagavond 28 maart heeft de gemeenteraad Dinkelland het krediet van 5,6 miljoen beschikbaar gesteld. Gegadigden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opdracht.

Design & Build
De gemeente Dinkelland heeft de “Design & Build-methode” gekozen als aanbestedingsvorm voor de renovatie en nieuwbouw van Dorper Esch. In een Design & Build opdracht zijn de traditionele architecten- en aannemersrol samengevoegd in een zogenaamde contractpartij. Ontwerp en realisatie van Dorper Esch gaan in één hand samen en wordt aan één contractpartij overgelaten. Het grote voordeel van deze vorm is dat er een maximale afstemming is tussen ontwerp en bouw. De gemeente Dinkelland koppelt hier ook nog de onderhoudsopgave aan. Dat betekent dat de contractpartij zich ook verbindt aan het meerjarig onderhoud van de accommodatie.

Informatieavond aanbesteding
Voor partijen die graag meer informatie willen over de aanbesteding en de kerncompetenties waar ze aan moeten voldoen, wordt op dinsdag 4 april een informatieavond georganiseerd door de gemeente Dinkelland. Locatie: sport- & zwemcomplex Dorper Esch, Molendijk 14 in Denekamp. Aanvang: 19.00 uur.

De aanbesteding wordt op 29 maart gepubliceerd op www.negometrix.nl. Via negometrix kunnen geïnteresseerde partijen zich aanmelden en meedingen naar de aanbesteding. Er is gekozen voor een aanbesteding met voorselectie. Op basis van een voorselectie wordt bepaald welke gegadigden tot inschrijving worden uitgenodigd. Maximaal vijf gegadigden kunnen daarna daadwerkelijk een plan voor de renovatie en nieuwbouw uitwerken.

Planning
De verwachting is dat de gemeente in mei de partijen selecteert. De gunning van het project kan dan plaatsvinden in het najaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s